Jacht van 250 miljoen voor Roman Abramovich

De Pelorus is niet groot genoeg meerDe Pelorus is niet groot genoeg meer

In een Duitse haven wordt momenteel een project uitgevoerd ter waarde van 250 miljoen euro. Hoewel het project zich in de eindfase bevindt is er door geheimhouding en angst weinig over bekend. In de komende paar maanden zal het eindresultaat onthuld worden en heeft de wereld van luxejachten er weer een nieuw superlatief bij; "megajacht" zal moeten plaatsmaken voor "gigajacht".

Met zijn lengte van 167 meter en breedte van 21,4 meter is de 12.000 ton wegende Eclipse de grootste privéjacht ter wereld. De constructeur Blohm Voss (uit Hamburg) test momenteel alle voorzieningen van de jacht; van de walk-in sigarendoos en de 20.000 PK motoren tot de diverse veiligheidsvoorzieningen zoals de duikboot die verscholen is in de romp. De test worden 's nachts uitgevoerd om aandacht van onder andere de paparazzi te vermijden.

Op de werf weigert men te praten over de geheime opdracht. "Ons contract met de eigenaar dicteert dat we er niets over mogen zeggen. Het is top-secret" zei een woordvoerster, die niet eens haar naam wou prijsgeven.

Ontwerp van de EclipseOntwerp van de Eclipse

Het mysterie rond de jacht heeft aanleiding gegeven tot eindeloze speculaties; onder andere dat het ontwerp afkomstig is van een bureau in Parijs met de naam Atebeyki. De oprichter ervan, Hermidas Atebeyki, heeft laten weten dat hij gevraagd is om een jacht met codenaam M-147 te produceren. Deze zou volgens hem het ultieme speeltje zijn voor de rijke elite, maar hij ontkent dat de M-147 iets te maken heeft met de Eclipse.

Waarom is men zo zwijgzaam? Omdat in deze industrie, waar vertrouwelijkheid alles is, jobs op het spel staan. "De wereld van superjachten is zeer klein. Eén verkeerd woord en men kan nergens meer aan de slag" zegt een ICT-specialist die op de Eclipse gewerkt heeft. Een andere reden is de mogelijke identiteit van de klant; Roman Arkadjevitsj Abramovitsj, eigenaar van de Chelsea voetbalclub en multimiljardair met een fortuin geschat op 13,6 miljard euro. Indien hij werkelijk de klant is, zou de Eclipse een nieuwe toevoeging zijn aan zijn persoonlijke zeemacht, die reeds bestaat uit de Pelorus van 115 meter, de Ecstasea van 86 meter en de Sussuro van 48 meter. Roman had nog een 5de schip, Le Grand Blue, maar die schonk hij in 2006 aan zijn zakenpartner Eugene Shvidler.

De grootte van het schip is alleszins niet in twijfel te trekken. Een bron vertelde: "Ik werd recent uitgenodigd om in het schip rond te wandelen en hoewel de technologie aan boord indrukwekkend is deed voornamelijk de grootte van de jacht mijn mond open vallen. Het is werkelijk gigantisch".

Mogelijk ontwerp van het interieurMogelijk ontwerp van het interieur

Terwijl de buitenkant nieuwe records vestigt voor grootte en stijl doet het interieur dit voor overdaad. De Eclipse is gebouwd in negen niveaus, heeft twee helipads en een hangar voor twee Eurocopters ter waarde van 1,2 miljoen euro. Via een hydraulische lift kunnen de helikopters boven elkaar geparkeerd worden. Er zijn ook vier plezierboten aan boord; een veerboot van 15 meter die gasten van en naar wal kan vervoeren, 20 jetski's en de onderzeeër - gebouwd door US Submarines - die langs onder de romp kan verlaten om de rus en zijn 26-jarige vriendin, het model Daria Zhukova, in volledige privacy toelaat te komen en gaan.

De accommodaties omvatten zes suites, vijf VIP-suites en "owner's cabin" van 464 vierkante meter. Deze kamers zijn allen uitgerust met twee en-suite badkamers en balkons. De grootste van de twaalf heeft een vleugelpiano en een grote privétuin die uitloopt over dekken 4 en 5. Uiteraard mochten ook een cinema, tentoonstellingsruimte, drie eetzalen, een aquarium, een disco, een half dozijn hot tubs, een indoor en outdoor zwembad, een fitnessruimte met sauna en stoombad, een minispa en een wijnkelder niet ontbreken. Daarnaast zijn er twee keukens en verblijfplaatsen voor personeel waar de honderd bemanningsleden, waaronder RAF-piloten en ex-SAS beveiligingsagenten wonen en werken.

Zijkant van de EclipseZijkant van de Eclipse

De belangrijkste foyer ligt recht in het midden en scheidt de eigenaar en zijn gasten van het personeel. De jacht heeft een uniek ontwerp met een open ruimte twee niveaus onder het brugdek die de salon met de eetzaal verbindt. In het achterschip is een cirkelvormige lounge met glazen voorkant die een panorama biedt van 270 graden.

Andere primeurs omvatten een geautomatiseerd systeem voor stabilisering. De Eclipse is namelijk te groot voor de meeste jachthavens waardoor het meestal verankerd moet worden in het open water. Om schommelen te voorkomen is de Eclipse uitgerust met gigantische stabilisatoren - in feite gemotoriseerde peddels - die uit de zijkanten van het schip tevoorschijn komen wanneer het anker wordt uitgegooid. De computers van het schip detecteren en onthouden golfpatronen en de drukpunten op de romp zodat er gereageerd kan worden zelfs voordat een golf het schip raakt.

De stroomvoorziening van het schip wordt verzorgd door een enorme heroplaadbare batterij. Deze wordt opgeladen gedurende de dag, terwijl het schip in beweging is, zodat men 's avonds in volledige stilte kan genieten van het avondeten. "Dankzij de batterij kunnen we gedurende vijf uur alle dieselmotoren uitschakelen zodat men enkel het breken van de golven kan horen" zegt een ingenieur met kennis van het project.

Sinds de moord op de voormalige KGB-spion Alexander Litvinenko in Londen zeggen kennissen van de 41-jarige Abramovich dat hij geobsedeerd is door veiligheid. De jacht is daarom uitgerust met alle laatste beveiligingssnufjes waaronder een raketdetectiesysteem, onderwatercamera's, warmte- en bewegingssensoren en kogelvrij glas. Volgens sommige bronnen is er ook technologie geïnstalleerd om afluisterapparatuur te detecteren alsook flashsensoren die waarschuwt wanneer paparazzi door de vensters fotografeert.

Niet enkel plezier en veiligheid zijn belangrijk bij de bouw van de Eclipse. Het schip is uitgerust met mechanismen om afvalwater te filteren en te hergebruiken. Er zijn ook filters aanwezig op de uitlaat van de dieselmotoren die schadelijke deeltjes van de gassen neutraliseert. De romp van de gigantische jacht is daarenboven bedekt met een speciale coating die onschadelijk is voor het maritieme milieu.

Zodra de Eclipse volledig afgewerkt is, naar schatting tegen het eind van 2008, zou de nieuwe eigenaar over een vloot beschikken die bijna zo groot is als de Ierse marine. Zijn totale bemanning op de verschillende schepen samen telt dan in de honderden.

Abramovich is van plan om zowel in de Middellandse Zee, de Caraïben, Zuid-Amerika en de Stille Oceaan een schip te laten ankeren. "Op die manier kan hij van de ene locatie naar de andere vliegen wanneer hij daar zin in heeft" zegt Diane Byrne, de executive editor van het tijdschrift Power & Motoryaght. Op Kerstmis is hij van plan om ze allemaal samen in het Caribisch gebied te brengen om extra gasten op te kunnen vangen gedurende zijn feest op de Eclipse.


What's your opinion?

Average rating
(1 vote)